

PFI

10-12 May 2024





Thι	ırsda	ıv 9t	<sup>ь</sup> Мау

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	09.00 (Saturday 11th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track for Friday
				Practice
Online Scrutineering	All IAME Classes	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	10.00 (Saturday 11 <sup>th</sup> May)	Online Scrutineering via the link emailed out
	Tillotson T4	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	16.00 (Saturday 11 <sup>th</sup> May)	
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	17.00	From the Tyre Distribution centre
Fuel Collection	All	16.00	17.30	From the Vital Equipment Station



PFI

10-12 May 2024





# Friday 10<sup>th</sup> May

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	09.00 (Saturday 11th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Online Scrutineering	All IAME Classes	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	10.00 (Saturday 11 <sup>th</sup> May)	Online Scrutineering via the link emailed out
	Tillotson T4	Wednesday 8 <sup>th</sup> May	16.00 (Saturday 11 <sup>th</sup> May)	
Drivers Briefing	Senior X30	08.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Water Swift	08.35		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Junior X30	08.55		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Water Swift Restricted	09.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Entrants Briefing	Team	09.35		Held in the Race Centre - attendance is mandatory.
	Entrants/Managers			
Fuel Collection	All	08.00	12.30	
		13.30	17.00	From the Vital Equipment Station
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
Tyre Distribution (Shop) open	All	10.00	13.50	Tyre Distribution Centre
		14.30	17.00	
Media Photos	All	10.00	16.00	In the Trent Valley KC Race Office
Transponder Allocation/Collection	All	11.00		From the Race Centre
Race Tyre Fitment – Saturday Race Tyres	Junior X30	11.00	12.00	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment – Saturday Race Tyres	Water Swift	12.15	13.00	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment	Water Swift Restricted	14.30	15.15	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment – Saturday Race Tyres	Senior X30	16.00	17.00	In Parc Ferme
Physical Scrutineering	Junior X30	16.30	17.30	In the Scrutineering Bay

Competitors are reminded that the Event Partner stickers are to be displayed correctly

This is a mandatory requirement FROM 1<sup>ST</sup> PRACTICE ON FRIDAY. Stickers will be available in the Race Centre during the Event.



Water Swift

Water Swift

Junior X30

Junior X30

Water Swift Restricted

#### Official Timetable for IAME & Tillotson T4

#### PFI





Duration 8 minutes

Duration 8 minutes

**Duration 8 minutes** 

Duration 8 minutes

Duration 8 minutes

#### **Friday Continued**

Practice 3

Practice 3

Practice 3

Practice 3

Practice 3

Practice	Class	Group	Start time	Notes				
Practice 1	Senior X30	1 - 31	10.00	Duration 8 minutes				
Practice 1	Senior X30	33 - 99	10.10	Duration 8 minutes				
Practice 1	Water Swift	2 - 39	10.20	Duration 8 minutes				
Practice 1	Water Swift	42 - 99	10.30	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior X30	8 – 37 inc GP	10.40	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior X30	38 - 96	10.50	Duration 8 minutes				
Practice 1	Water Swift Restricted	All	11.00	Duration 8 minutes				
Practice 2	Senior X30	1 - 31	11.20	Duration 8 minutes				
Practice 2	Senior X30	33 - 99	11.30	Duration 8 minutes				
Practice 2	Water Swift	2 - 39	11.40	Duration 8 minutes				
Practice 2	Water Swift	42 - 99	11.50	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior X30	8 – 37 inc GP	12.00	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior X30	38 - 96	12.10	Duration 8 minutes				
Practice 2	Water Swift Restricted	All	12.20	Duration 8 minutes				
Transponders must be fitt	Transponders must be fitted from Practice 3 onwards – If your transponder is not fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards.							
Practice 3	Senior X30	1 - 31	12.40	Duration 8 minutes				
Practice 3	Senior X30	33 - 99	12.50	Duration 8 minutes				

Break 13.50 - 14.30

13.00

13.10

13.20

13.30

13.40

2 - 39

42 - 99

8 – 37 inc GP

38 - 96

All



PFI

10-12 May 2024



#### Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Senior X30	1 - 31	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior X30	33 - 99	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Water Swift	2 - 39	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Water Swift	42 - 99	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	8 – 37 inc GP	15.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	38 - 96	15.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Water Swift Restricted	All	15.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior X30	1 - 31	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior X30	33 - 99	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Water Swift	2 - 39	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Water Swift	42 - 99	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	8 – 37 inc GP	16.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	38 - 96	16.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Water Swift Restricted	All	16.50	Duration 8 minutes



# PFI

10-12 May 2024





	<u> </u>
Saturday 11 <sup>th</sup> May	05.10

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Fuel Collection	All	08.30	12.30	From the Vital Equipment Station
		13.30	15.00	
Tyre Parc Ferme Open	All	08:00	18.00	In Parc Ferme
Tyre Distribution (Shop)	All			Tyre Distribution Centre Will be open for Wet Tyres only and
				times will be notified via Event Bulletin
Drivers Briefing	Tillotson T4	08.30		and any IAME Drivers <u>not</u> attending Friday Practice
Media Photos	Tillotson T4	08.45	09.15	In the Trent Valley KC Race Office
Physical Scrutineering	Junior X30	08.00	09.00	Only Drivers not attending Friday Practice
Race Tyre Fitment	Tillotson T4	10.15	11.00	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment – Sunday Race Tyres	Senior X30	12.00	12.45	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment – Sunday Race Tyres	Water Swift	14.00	14.45	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment – Sunday Race Tyres	Junior X30	17.15	18.15	In Parc Ferme

Practice & Warm Up	Class	Group	Start Time	Notes
Warm Up	Senior X30	1 - 31	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior X30	33 - 99	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift	2 - 39	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift	42 - 99	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	8 – 37 inc GP	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	38 - 96	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift Restricted	All	09.48	Duration 5 minutes
Practice 1	Tillotson T4	All	09.56	Duration 8 minutes

Practice & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Senior X30	Group 1	10.00	10.08	10.10	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior X30	Group 2	10.12	10.20	10.22	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift	Group 1	10.24	10.32	10.34	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift	Group 2	10.36	10.44	10.46	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	10.48	10.56	10.58	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	11.00	11.08	11.10	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift Restricted	All	11.12	11.20	11.22	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Practice 2	Tillotson T4	All	11.24	-	11.34	Duration 8 minutes



# PFI





Dynatics/Honts/Donashags/Finals	Class	Group	Cata Ones	Gate Close	Start	Notes		
Practice/Heats/Repechage/Finals			Gate Open			1111		
Race 1 – Heat 1	Senior X30	BvC	11.35	11.43	11.45	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 2 – Heat 1	Water Swift	BvC	11.50	11.58	12.00	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 3 – Heat 1	Junior X30	AvC	12.05	12.13	12.15	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 4 – Heat 2	Junior X30	BvD	12.20	12.28	12.30	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 5 – Heat 1	Water Swift Restricted	All	12.35	12.43	12.45	Duration 8 minutes + 1 lap		
Practice 3	Tillotson T4	All	12.50	-	13.00	Duration 8 minutes		
Break 13.10 - 13.30								
Race 6 – Heat 2	Senior X30	AvC	13.20	13.28	13.30	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 7 – Heat 2	Water Swift	AvC	13.35	13.43	13.45	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 8 – Heat 3	Junior X30	AvD	13.50	13.58	14.00	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 9 – Heat 4	Junior X30	BvC	14.05	14.13	14.15	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 10 – Heat 2	Water Swift Restricted	All	14.20	14.28	14.30	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 11 – Heat 3	Senior X30	AvB	14.35	14.43	14.45	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 12 – Heat 3	Water Swift	ΑvΒ	14.50	14.58	15.00	Duration 8 minutes + 1 lap		
Practice 4	Tillotson T4	All	15.05	-	15.15	Duration 8 minutes		
Race 13	Junior X30	Repechage	15.15	15.23	15.25	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 14	Senior X30	Repechage	15.30	15.38	15.40	Duration 8 minutes + 1 lap		
Race 15	Water Swift	Repechage	15.45	15.53	15.55	Duration 8 minutes + 1 lap		
Timed Qualifying	Tillotson T4	All	16.00	16.08	16.10	Duration 6 minutes- IAME Championship Regulation 3.8.8.1		
Race 16	Water Swift Restricted	Final	16.12	16.20	16.25	Duration 12 minutes + 1 lap		
Race 17	Junior X30	Final	16.37	16.45	16.50	Duration 12 minutes + 1 lap		
Race 18	Senior X30	Final	17.02	17.10	17.15	Duration 12 minutes + 1 lap		
Race 19	Water Swift	Final	17.27	17.35	17.40	Duration 12 minutes + 1 lap		



PFI

10-12 May 2024





#### Sunday 12th May

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Tyre Parc Ferme Open	All	08.00	17.45	In the Parc Ferme
Tyre Distribution (shop)	All			Tyre Distribution Centre Will be open for Wet Tyres only and times will be notified via Event Bulletin

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Senior X30	1 - 31	08.55	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior X30	33 - 99	09.03	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift	2 - 39	09.11	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift	42 - 99	09.19	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	8 – 37 inc GP	09.27	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	38 - 96	09.35	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Water Swift Restricted	All	09.43	09.48	Duration 5 minutes
Warm Up	Tillotson T4	All	09.51	09.56	Duration 5 minutes

Timed Qualifying & Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Senior X30	Group 1	10.00	10.08	10.10	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior X30	Group 2	10.12	10.20	10.22	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift	Group 1	10.24	10.32	10.34	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift	Group 2	10.36	10.44	10.46	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	10.48	10.56	10.58	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	11.00	11.08	11.10	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Water Swift Restricted	All	11.12	11.20	11.22	Duration 6 minutes - Championship Regulation 3.8.8.1
Race 20 – Heat 1	Tillotson T4	All	11.23	11.33	11.35	Duration 8 minutes + 1 lap



PFI

10-12 May 2024



## Sunday Continued

Heats/Repechage/Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes				
Race 21 – Heat 4	Senior X30	BvC	11.40	11.48	11.50	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 22 – Heat 4	Water Swift	BvC	11.55	12.03	12.05	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 23 – Heat 5	Junior X30	AvC	12.10	12.18	12.20	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 24 – Heat 6	Junior X30	BvD	12.25	12.33	12.35	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 25 – Heat 3	Water Swift Restricted	All	12.40	12.48	12.50	Duration 8 minutes + 1 lap				
Break 13.05 – 13.30										
Race 26 – Heat 5	Senior X30	AvC	13.20	13.28	13.30	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 27 – Heat 5	Water Swift	AvC	13.35	13.43	13.45	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 28 – Heat 7	Junior X30	AvD	13.50	13.58	14.00	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 29 – Heat 8	Junior X30	BvC	14.05	14.13	14.15	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 30 – Heat 4	Water Swift Restricted	All	14.20	14.28	14.30	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 31 – Heat 6	Senior X30	ΑvΒ	14.35	14.43	14.45	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 32 – Heat 6	Water Swift	AvB	14.50	14.58	15.00	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 33 – Heat 2	Tillotson T4	All	15.05	15.13	15.15	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 34	Junior X30	Repechage	15.20	15.28	15.30	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 35	Senior X30	Repechage	15.35	15.43	15.45	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 36	Water Swift	Repechage	15.50	15.58	16.00	Duration 8 minutes + 1 lap				
Race 37	Tillotson T4	Final	16.02	16.10	16.15	Duration 12 minutes + 1 lap				
Race 38	Water Swift Restricted	Final	16.27	16.35	16.40	Duration 12 minutes + 1 lap				
Race 39	Junior X30	Final	16.52	17.00	17.05	Duration 12 minutes + 1 lap				
Race 40	Senior X30	Final	17.17	17.25	17.30	Duration 12 minutes + 1 lap				
Race 41	Water Swift	Final	17.42	17.50	17.55	Duration 12 minutes + 1 lap				



PFI

10-12 May 2024





#### **Competitor No**

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class, plus winning Mechanic on both Saturday and Sunday.
  - Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.



The Wera Tools British Kart Championships will feature in the FIA International Karting Ranking for the first time in 2024, a computerised global ranking system offering an opportunity for British Kart Championship drivers to be propelled onto the world's stage.

This ranking gives an overall view of a driver's performance regardless of the category\* in which they compete within the BKC. It's an additional opportunity to reward drivers through an overall global ranking that gives priority to consistency of performance throughout the year, as the eight best results are taken into account and a prestigious trophy at the end of year prize giving ceremony.

In 2023 over 2000 drivers were classified globally in some of the most competitive championships in the world and the winner was none other than BKC graduate Lewis Wherrell. All drivers that are entered for the BKC in eligible classes are automatically entered into the ranking system.