

Kimbolton

12-14 May 2023



Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	15.00 (Wednesday 10 th May)	09.00 (Saturday 13 th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	15.00 (Wednesday 10 th May)	12.30 (Saturday 13 th May)	Online Scrutineering via the link emailed out
Practice Slick & Wet Tyre Collection &	All	15.00	18.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre)
Registration				

Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	15.00 (Wednesday 10 th May)	09.00 (Saturday 13 th May)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	15.00 (Wednesday 10 th May)	12.30 (Saturday 13 th May)	Online Scrutineering via the link emailed out
Drivers Briefing	Junior Rotax	08.30		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Senior Rotax	08.50		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Micro Max &	09.10		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
	Mini Max 950			
Drivers Briefing	KZ2	09.30		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Fuel Collection	All	07.30	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.00	
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
& Registration				
Transponder Allocation	All	11.00		From the Race Centre
Physical Scrutineering	KZ2	16.30	17.30	In the Scrutineering Bay
Race Slick tyre Collection &	All	16.00	18.00	From the Tyre Distribution centre
Registration				
Media Photos	All	09.30	14.00	In the Kimbolton Race Control



Kimbolton

12-14 May 2023



H Wera BE A TOOL REBEL

Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes			
Practice 1	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	10.00	Duration 8 minutes			
Practice 1	Junior Rotax	38-69	10.10	Duration 8 minutes			
Practice 1	Junior Rotax	70-99	10.20	Duration 8 minutes			
Practice 1	Senior Rotax	2-33	10.30	Duration 8 minutes			
Practice 1	Senior Rotax	34-99	10.40	Duration 8 minutes			
Practice 1	Mini Max 950	All	10.50	Duration 8 minutes			
Practice 1	Micro Max	All	11.00	Duration 8 minutes			
Practice 1	KZ2	All	11.10	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	11.20	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	38-69	11.30	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior Rotax	70-99	11.40	Duration 8 minutes			
Practice 2	Senior Rotax	2-33	11.50	Duration 8 minutes			
Practice 2	Senior Rotax	34-99	12.00	Duration 8 minutes			
Practice 2	Mini Max 950	All	12.10	Duration 8 minutes			
Practice 2	Micro Max	All	12.20	Duration 8 minutes			
Practice 2	KZ2	All	12.30	Duration 8 minutes			
Transponders must be fit	ted from Practice 3 of	onwards – If your t	ransponder is not	fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards.			
Practice 3	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	12.40	Duration 8 minutes			
Practice 3	Junior Rotax	38-69	12.50	Duration 8 minutes			
Practice 3	Junior Rotax	70-99	13.00	Duration 8 minutes			
Practice 3	Senior Rotax	2-33	13.10	Duration 8 minutes			
Practice 3	Senior Rotax	34-99	13.20	Duration 8 minutes			
Practice 3	Mini Max 950	All	13.30	Duration 8 minutes			
Practice 3	Micro Max	All	13.40	Duration 8 minutes			
Practice 3	KZ2	All	13.50	Duration 8 minutes			
	Break 14.00 - 14.30						



Kimbolton

12-14 May 2023





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	38-69	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	70-99	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	2-33	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	34-99	15.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max 950	All	15.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Micro Max	All	15.30	Duration 8 minutes
Practice 4	KZ2	All	15.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	38-69	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	70-99	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	2-33	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	34-99	16.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max	All	16.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Micro Max	All	16.50	Duration 8 minutes
Practice 5	KZ2	All	17.00	Duration 8 minutes

H Wera BE A TOOL REBEL Official Timetable for Rotax & KZ2

Kimbolton

12-14 May 2023



Saturday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Fuel Collection	All	08.00	11.00	From the Vital Equipment Station
		12.00	15.00	
Slick & Wet Tyre Collection & Registration	All	08:00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice
Drivers Briefing	All	09.00		Only for Drivers not attending Friday Practice
Physical Scrutineering	KZ2	08.00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice
Exhaust Wadding fitment and sealing	Micro Max &	08.00	09.00	Please ensure Exhausts are stripped and ready for inspection.
	Mini Max 950			
Media Photos	All	09.30	10.30	In the Kimbolton Race Control

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 6	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	10.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	38-69	10.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	70-99	10.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	2-33	10.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	34-99	10.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max 950	All	10.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Micro Max	All	11.00	Duration 8 minutes
Practice 6	KZ2	All	11.10	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 1	11.20	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 2	11.30	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 3	11.40	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 1	11.50	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 2	12.00	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Mini Max 950	All	12.10	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Micro Max	All	12.20	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
Practice 7	KZ2	All	12.30	Duration 8 minutes



Kimbolton

12-14 May 2023



Saturday Continued

Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	12.30	12.38	12.40	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	12.42	12.50	12.52	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 3	12.54	13.02	13.04	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	13.06	13.14	13.16	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	13.18	13.26	13.28	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Mini Max 950	All	13.30	13.38	13.40	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	Micro Max	All	13.42	13.50	13.52	Duration 6 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1 Option 1
Timed Qualifying	KZ2	All	13.54	14.02	14.04	Duration 8 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8

Pause 14.15 - 14.30

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Junior Rotax	A v F	14.20	14.28	14.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 2	Junior Rotax	ΒvΕ	14.35	14.43	14.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 3	Junior Rotax	CvD	14.50	14.58	15.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Senior Rotax	A v C	15.05	15.13	15.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Senior Rotax	ΒvD	15.20	15.28	15.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 1	Mini Max 950	All	15.35	15.43	15.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 1	Micro Max	All	15.50	15.58	16.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 1	KZ2	All	16.05	16.13	16.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 4	Junior Rotax	ΑvΕ	16.20	16.28	16.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 5	Junior Rotax	ΒvD	16.35	16.43	16.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 6	Junior Rotax	C v F	16.50	16.58	17.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 12 – Heat 3	Senior Rotax	A v D	17.05	17.13	17.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 4	Senior Rotax	ВvС	17.20	17.28	17.30	Duration 10 minutes + 1 lap

Kimbolton

12-14 May 2023





Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Mini Max 950	All	09.52	10.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Micro Max	All	10.00	10.08	Duration 5 minutes
Warm Up	KZ2	All	10.08	10.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	0-37 inc 'S'	10.16	10.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	38-69	10.24	10.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	70-99	10.32	10.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	2-33	10.40	10.48	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	34-99	10.48	10.56	Duration 5 minutes

Heats, Repechage & Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes	
Race 14 – Heat 2	Mini Max 950	All	11.00	11.08	11.10	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 15 – Heat 2	Micro Max	All	11.15	11.23	11.25	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 16 – Heat 2	KZ2	All	11.30	11.38	11.40	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 17	Junior Rotax	Non-Qualified	11.45	11.53	11.55	Duration 10 minutes + 1 lap Drivers classified 63 rd and below in the	
		Drivers Final				Intermediate classification will qualify for the Non-Qualified Drivers	
						Final. No progression to the Repechage will be made.	
Race 18	Junior Rotax	Repechage	12.00	12.08	12.10	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 19	Senior Rotax	Repechage	12.15	12.23	12.25	Duration 10 minutes + 1 lap	
Race 20	Mini Max 950	Prefinal	12.30	12.38	12.40	Duration 12 minutes + 1 lap	
Race 21	Micro Max	Prefinal	12.50	12.58	13.00	Duration 12 minutes + 1 lap	
Race 22	KZ2	Prefinal	13.10	13.18	13.20	Duration 12 minutes + 1 lap	
Race 23	Junior Rotax	Prefinal	13.30	13.38	13.40	Duration 12 minutes + 1 lap	
Race 24	Senior Rotax	Prefinal	13.50	13.58	14.00	Duration 12 minutes + 1 lap	
Break 14.20 – 14.45							

Kimbolton

12-14 May 2023





Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 25	Mini Max 950	Final	14.35	14.43	14.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 26	Micro Max	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 27	KZ2	Final	15.35	15.43	15.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 28	Junior Rotax	Final	16.05	16.13	16.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 29	Senior Rotax	Final	16.35	16.43	16.45	Duration 15 minutes + 1 lap

Competitor Notes

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class, plus winning Mechanic.
 - Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
 - Tyre Recycling and Wet Tyre sealing will be available in the Tyre Distribution Centre from 14.45 18.00