

Wera Tools 2022 British Kart Championship





Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.30		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 29th June	09.30 (Saturday 2 nd July)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	Wednesday 29th June	For IAME classes	Online Scrutineering via the link emailed out
			11.15 (Saturday 2 nd July)	
			For KZ2 & TKM Classes 15.45	
			(Saturday 2 nd July)	
Fuel Collection	All	15.00	17.00	From the Vital Equipment Station
Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	17.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre)
				Wet Tyres must be registered when collecting your race slick tyres.

Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.30		Please do not arrive at the venue before 7.30am & please do not
				obstruct the roads leading to the venue.
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 29th June	09.30 (Saturday 2 nd July)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	Wednesday 29th June	For IAME classes	Online Scrutineering via the link emailed out
			11.15 (Saturday 2 nd July)	
			For KZ2 & TKM Classes 15.45	
			(Saturday 2 nd July)	
Drivers Briefing	Junior X30	08.45		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Senior X30	09.00		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	IAME Cadet	09.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Fuel Collection	All	08.00	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.30	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
				Wet Tyres must be registered when collecting your race slick tyres.
Transponder Allocation	All	10.30		From the Race Centre



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes			
				1111			
Practice 1	Junior X30	All	10.00	Duration 8 minutes			
Practice 1	Senior X30	All	10.15	Duration 8 minutes			
Practice 1	IAME Cadet	All	10.30	Duration 8 minutes			
Practice 2	Junior X30	All	11.00	Duration 8 minutes			
Practice 2	Senior X30	All	11.15	Duration 8 minutes			
Practice 2	IAME Cadet	All	11.30	Duration 8 minutes			
				fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards.			
Practice 3	Junior X30	All	12.00	Duration 8 minutes			
Practice 3	Senior X30	All	12.15	Duration 8 minutes			
Practice 3	IAME Cadet	All	12.30	Duration 8 minutes			
Break 12.45 - 13.30							
Practice 4	Junior X30	All	13.30	Duration 8 minutes			
Practice 4	Senior X30	All	13.45	Duration 8 minutes			
Practice 4	IAME Cadet	All	14.00	Duration 8 minutes			
Practice 5	Junior X30	All	14.30	Duration 8 minutes			
Practice 5	Senior X30	All	14.45	Duration 8 minutes			
Practice 5	IAME Cadet	All	15.00	Duration 8 minutes			
Practice 6	Junior X30	All	15.30	Duration 8 minutes			
Practice 6	Senior X30	All	15.45	Duration 8 minutes			
Practice 6	IAME Cadet	All	16.00	Duration 8 minutes			



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Saturday

Action	Class	Time from	Time until	Notes					
Fuel Collection	All	08.00	11.00	From the Vital Equipment Station					
		12.00	15.00						
Tyre Collection Times	All	08:00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice plus KZ2 & TKM drivers. Wet Tyres must					
				be registered when collecting your race slick tyres.					
Physical Scrutineering	TKM Extreme	08.00	9.00	In the Scrutineering Bay					
Drivers Briefing	KZ2	08.30		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.					
Drivers Briefing	TKM Extreme	08.45		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.					
Drivers Briefing	Junior TKM	09.00		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.					
Engine Sealing	IAME Cadet	09.00	09.30	In the Scrutineering Bay					
Engine Sealing	All TKM Classes	12.00	13.00	In the Scrutineering Bay					
All Chan	***All Championship Stickers including the Wera Tools Visor Stickers must be displayed at all times throughout the event								

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 7	Junior X30	All	09.30	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior X30	All	09.40	Duration 8 minutes
Practice 7	IAME Cadet	All	09.50	Duration 8 minutes
Practice 1	KZ2	All	10.00	Duration 8 minutes
Practice 1	TKM Extreme	All	10.10	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior TKM	All	10.20	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 8)	Junior X30	All	10.30	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Senior X30	All	10.40	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	IAME Cadet	All	10.50	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
Practice 2	KZ2	All	11.00	Duration 8 minutes
Practice 2	TKM Extreme	All	11.10	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior TKM	All	11.20	Duration 8 minutes

Practice & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Junior X30	All	11.25	11.33	11.35	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior X30	All	11.35	11.43	11.45	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	11.45	11.53	11.55	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Practice 3	KZ2	All	11.55	-	12.05	Duration 8 minutes
Practice 3	TKM Extreme	All	12.05	-	12.15	Duration 8 minutes
Practice 3	Junior TKM	All	12.15	-	12.25	Duration 8 minutes



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Break 12.35 - 13.10

Practice/Timed Qualifying & Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Practice 4	KZ2	All	13.00	-	13.10	Duration 8 minutes
Practice 4	TKM Extreme	All	13.10	-	13.20	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior TKM	All	13.20	-	13.30	Duration 8 minutes
Race 1 – Heat 1	Junior X30	All	13.30	13.38	13.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Senior X30	All	13.50	13.58	14.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	IAME Cadet	All	14.10	14.18	14.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Practice 5	KZ2	All	14.30	-	14.40	Duration 8 minutes
Practice 5	TKM Extreme	All	14.40	-	14.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior TKM	All	14.50	-	15.00	Duration 8 minutes
Race 4 – Heat 2	Junior X30	All	15.00	15.08	15.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Senior X30	All	15.20	15.28	15.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 2	IAME Cadet	All	15.40	15.48	15.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Timed Qualifying	KZ2	All	16.00	16.08	16.10	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	TKM Extreme	All	16.10	16.18	16.20	Duration 5 minutes
Times Qualifying	Junior TKM	All	16.20	16.28	16.30	Duration 5 minutes



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	KZ2	All	09.25	09.30	Duration 5 minutes
Warm Up	TKM Extreme	All	09.33	09.38	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior TKM	All	09.41	09.46	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	All	09.49	09.54	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior X30	All	09.57	10.02	Duration 5 minutes
Warm Up	IAME Cadet	All	10.05	10.10	Duration 5 minutes

Heats & Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 7 – Heat 1	KZ2	All	10.15	10.23	10.25	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 1	TKM Extreme	All	10.35	10.43	10.45	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 1	Junior TKM	All	10.55	11.03	11.05	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10	Junior X30	Prefinal	11.15	11.23	11.25	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 11	Senior X30	Prefinal	11.40	11.48	11.50	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 12	IAME Cadet	Prefinal	12.05	12.13	12.15	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 2	KZ2	All	12.30	12.38	12.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 14 – Heat 2	TKM Extreme	All	12.50	12.58	13.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 15 – Heat 2	Junior TKM	All	13.10	13.18	13.20	Duration 10 minutes + 1 lap

Break 13.40 - 14.15

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 16	Junior X30	Final	14.05	14.13	14.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 17	Senior X30	Final	14.35	14.43	14.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 18	IAME Cadet	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 19	KZ2	Final	15.35	15.43	15.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 20	TKM Extreme	Final	16.05	16.13	16.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 21	Junior TKM	Final	16.35	16.43	16.45	Duration 15 minutes + 1 lap



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Competitor Notes

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class.
- Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
- From 14.00 until 17.30 on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Tyre Distribution point. Tyre bags can be purchased from the sealing area.
- Tyre recycling at the Tyre Distribution point will be from 14.00 until 17.30 on Sunday. 1x recycling credit for every set of tyres purchased.