

Wera Tools 2022 British Kart Championship





Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
				IAME Drivers – B & C Pits
Parking of working vehicles	All	10.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	13.00 (Wednesday 20th April)	09.00 (Saturday 23 rd April)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	13.00 (Wednesday 20th April)	11.30 (Saturday 23 rd April) IAME drivers	
			15.30 (Saturday 23 rd April) KZ2 & TKM	Online Scrutineering via the link emailed out
			drivers)	
Fuel Collection	All	16.00	18.00	From the Vital Equipment Station
Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	18.00	From the Tyre Distribution centre (Race Centre)

Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.00		IAME Drivers – B & C Pits
				TKM & KZ2 – A Pits
Online Signing on/Documentation	All	13.00 (Wednesday 20 th April)	09.00 (Saturday 23 rd April)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Scrutineering	All	13.00 (Wednesday 20 th April)	11.30 (Saturday 23 rd April) IAME drivers	
			15.30 (Saturday 23 rd April) KZ2 & TKM	Online Scrutineering via the link emailed out
			drivers	
Drivers Briefing	IAME Cadet	09.00		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Junior X30	09.20		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Senior X30	09.40		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Fuel Collection	All	08.00	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.30	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
Media Photo's	All IAME			Please check the official Photo timetable - (TKM & KZ2
	Classes			Saturday)
Transponder Allocation	All	10.30		From the Race Centre
Slick & Wet Tyre Collection	TKM & KZ2	16.30	17.30	From the Tyre Distribution centre
Manual Scrutineering	X30 Senior	16.30	17.30	In the Scrutineering Bay



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 1	IAME Cadet	0 - 44	10.00	Duration 8 minutes
Practice 1	IAME Cadet	45 - 98	10.10	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior X30	11 - 37	10.20	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior X30	39 – 99	10.30	Duration 8 minutes
Practice 1	Senior X30	All	10.40	Duration 8 minutes
Practice 2	IAME Cadet	0 - 44	11.00	Duration 8 minutes
Practice 2	IAME Cadet	45 – 98	11.10	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior X30	11 - 37	11.20	Duration 8 minutes
Practice 2	Junior X30	39 – 99	11.30	Duration 8 minutes
Practice 2	Senior X30	All	11.40	Duration 8 minutes
•			-	transponder is not fitted or working correctly, you may be reported to the Stewards.
Practice 3	IAME Cadet	0 - 44	12.00	Duration 8 minutes
Practice 3	IAME Cadet	45 - 98	12.10	Duration 8 minutes
Practice 3	Junior X30	11 - 37	12.20	Duration 8 minutes
Practice 3	Junior X30	39 – 99	12.30	Duration 8 minutes
Practice 3	Senior X30	All	12.40	Duration 8 minutes
				Break 12.50 - 13.30
Practice 4	IAME Cadet	0 - 44	13.30	Duration 8 minutes
Practice 4	IAME Cadet	45 – 98	13.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	11 – 37	13.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior X30	39 – 99	14.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior X30	All	14.10	Duration 8 minutes
Practice 5	IAME Cadet	0 - 44	14.30	Duration 8 minutes
Practice 5	IAME Cadet	45 – 98	14.40	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	11 – 37	14.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior X30	39 – 99	15.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior X30	All	15.10	Duration 8 minutes



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 6	IAME Cadet	0 - 44	15.30	Duration 8 minutes
Practice 6	IAME Cadet	45 - 98	15.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior X30	11 - 37	15.50	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior X30	39 – 99	16.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior X30	All	16.10	Duration 8 minutes

Saturday

Action	Class	Time from	Time until	Notes						
Parking of working Vehicles	TKM & KZ2	07.00		TKM & KZ2 – A Pits						
Fuel Collection	All	08.00	11.00	From the Vital Equipment Station						
		12.00	15.00							
Drivers Briefing	Junior TKM &	08.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.						
	TKM Extreme									
Drivers Briefing	KZ2	08.30		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.						
Tyre Collection Times	TKM & KZ2	08:00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice and TKM & KZ2						
				drivers						
IAME Cadet Engine sealing times	IAME Cadet	09.00	11.00	In the Scrutineering Bay						
Junior & Extreme TKM Engine sealing times	Junior TKM &	13.00	15.00	In the Scrutineering Bay						
	TKM Extreme									
Transponder Collection	TKM & KZ2	08.30		Transponders must be fitted before practice commences and at all						
				times throughout the event. – If your transponder not fitted or						
				working correctly, you may be reported to the Stewards						
Media Photos	TKM & KZ2			Please check the official Photo timetable						
	As Per Championship Regulation 1.6.4.4 – there will not be a Repechage for the IAME Cadet Class									



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Saturday continued

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 7	IAME Cadet	0 - 44	09.00	Duration 8 minutes
Practice 7	IAME Cadet	45 - 98	09.10	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior X30	11 - 37	09.20	Duration 8 minutes
Practice 7	Junior X30	39 – 99	09.30	Duration 8 minutes
Practice 7	Senior X30	All	09.40	Duration 8 minutes
Practice 1	Junior TKM	All	09.50	Duration 8 minutes
Practice 1	TKM Extreme	All	10.00	Duration 8 minutes
Practice 1	KZ2	All	10.10	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 8)	IAME Cadet	TQ Group 1	10.20	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	IAME Cadet	TQ Group 2	10.30	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Junior X30	TQ Group 1	10.40	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Junior X30	TQ Group 2	10.50	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 8)	Senior X30	All	11.00	Duration 5 minutes – Timed Qualifying Simulation
Practice 2	Junior TKM	All	11.10	Duration 8 minutes
Practice 2	TKM Extreme	All	11.20	Duration 8 minutes
Practice 2	KZ2	All	11.30	Duration 8 minutes

Practice & Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	IAME Cadet	Group 1	11.35	11.43	11.45	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	IAME Cadet	Group 2	11.45	11.53	11.55	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	11.55	12.03	12.05	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	12.05	12.13	12.15	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Timed Qualifying	Senior X30	All	12.15	12.23	12.25	Duration 5 minutes – TQ Format as per Championship Regulation 3.8.8.1
Practice 3	Junior TKM	All	-	-	12.35	Duration 8 minutes
Practice 3	TKM Extreme	All	-	-	12.45	Duration 8 minutes
Practice 3	KZ2	All	-	-	12.55	Duration 8 minutes



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Saturday Continued

Break 13.05 - 13.30

Practice/Timed Qualifying/ Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	IAME Cadet	BvC	13.20	13.28	13.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Junior X30	BvC	13.40	13.48	13.50	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 1	Senior X30	All	14.00	14.08	14.10	Duration 10 minutes + 1 lap
Practice 4	Junior TKM	All	-	-	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	TKM Extreme	All	-	-	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	KZ2	All	-	-	14.50	Duration 8 minutes
Race 4 – Heat 2	IAME Cadet	ΑνC	14.50	14.58	15.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 2	Junior X30	ΑνC	15.10	15.18	15.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 2	Senior X30	All	15.30	15.38	15.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Timed Qualifying	Junior TKM	All	15.50	15.58	16.00	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	TKM Extreme	All	16.00	16.08	16.10	Duration 5 minutes
Timed Qualifying	KZ2	All	16.10	16.18	16.20	Duration 5 minutes
Race 7 – Heat 3	IAME Cadet	ΑvΒ	16.20	16.28	16.30	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 3	Junior X30	ΑvΒ	16.40	16.48	16.50	Duration 10 minutes + 1 lap



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Junior TKM	All	08.55	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	TKM Extreme	All	09.03	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	KZ2	All	09.11	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	11 - 37	09.19	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior X30	39 – 99	09.27	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	IAME Cadet	Qualified Drivers	09.35	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior X30	All	09.43	09.48	Duration 5 minutes

Heats/Repechage/Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 9 – Heat 1	Junior TKM	All	09.50	09.58	10.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 1	TKM Extreme	All	10.10	10.18	10.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 1	KZ2	All	10.30	10.38	10.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 12	Junior X30	Repechage	10.50	10.58	11.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 13 – Heat 2	Junior TKM	All	11.10	11.18	11.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 14 – Heat 2	TKM Extreme	All	11.30	11.38	11.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 15 – Heat 2	KZ2	All	11.50	11.58	12.00	Duration 10 minutes + 1 lap

Break 12.20 - 13.00

Race 16	Senior X30	Prefinal	12.50	12.58	13.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 17	IAME Cadet	Prefinal	13.15	13.23	13.25	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 18	Junior X30	Prefinal	13.40	13.48	13.50	Duration 12 minutes + 1 lap

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 19	Junior TKM	Final	14.05	14.13	14.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 20	TKM Extreme	Final	14.35	14.43	14.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 21	KZ2	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 22	Senior X30	Final	15.35	15.43	15.45	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 23	IAME Cadet	Final	16.05	16.13	16.15	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 24	Junior X30	Final	16.35	16.43	16.45	Duration 15 minutes + 1 lap



Wera Tools 2022 British Kart Championship





Competitor Notes

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class.
- Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
- The top 3 Drivers in each class may be required to attend a Press Conference at the Race Centre after the Award Ceremony.
- From 14:00 until 18.00 on Sunday, wet tyres can be bagged and sealed at the Tyre Distribution point. Tyre bags can be purchased from the sealing area.
- Tyre recycling at the Tyre Distribution point will be from 14.00 until 18.00 on Sunday. 1x recycling credit for every set of tyres purchased.