



Official Timetable for IAME, Bambino & TKM PFi 23<sup>rd</sup> – 25<sup>th</sup> October 2020

### Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10:00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing	All	Opens 20 <sup>th</sup>	18:00	Please refer to the Final Instructions for online Signing on times.
on/Documentation		October	22 <sup>nd</sup> October	
Fuel Collection	All	15:00	18:00	Fuel to be collected from the Fuel Distribution point.
Slick & Wet Tyre Collection	All	15:00	18:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point.
				Tyres will be Barcode recorded at Collection. Please ensure you have all tyres registered
				at the Tyre Distribution point, including practice tyres

### Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Online Signing	All	Opens 20 <sup>th</sup>	18:00	Please refer to the Final Instructions for online Signing on times.
on/Documentation		October	22 <sup>nd</sup> October	
Scrutineering	All	Opens 20 <sup>th</sup>	09.45/14:20	Online Scrutineering must be completed before the commencement of Timed
		October	Saturday	Qualification at 09:45am on Saturday For IAME classes & 14:20 for TKM & Bambino
Drivers Briefing	All	View from	09:00	Email & on the British Kart Championship Website. All PG's & Team Managers must
		Tuesday 20 <sup>th</sup>		view
		October		
Fuel Collection	All	08:00	13:00	
		14:00	18:00	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08:00	10:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point. Tyres will be Barcoded at
				Collection
Engine Sealing	IAME Cadet & TKM	15:00	18:00	Please refer to the Final Instructions for more details.



Practice 3

TKM Extreme

All

## Motorsport UK British Kart Championships 2020



Practice Duration will be 8 minutes

Practice	Class	Group	Start time	Notes				
Official Practice 1	Mini X30	All	09:00	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 1	Junior X30	9-48	09:10	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 1	Junior X30	50-91	09:20	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 1	Senior X30	All	09:30	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 1	IAME Cadet	All	09:40	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Bambino	All	09:50	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	Junior TKM	All	10:00	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 1	TKM Extreme	All	10:10	Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 2	Mini X30	All	10:20	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 2	Junior X30	9-48	10:30	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 2	Junior X30	50-91	10:40	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 2	Senior X30	All	10:50	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 2	IAME Cadet	All	11:00	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Bambino	All	11:10	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	Junior TKM	All	11:20	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 2	TKM Extreme	All	11:30	Practice Duration will be 8 minutes				
IAME Classes Transponders must be fitted by 11:40								
Official Practice 3	Mini X30	All	11:40	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 3	Junior X30	9-48	11:50	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 3	Junior X30	50-91	12:00	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official Practice 3	Senior X30	All	12:20	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Official practice 3	IAME Cadet	All	12:30	Official Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Bambino	All	12:40	Practice Duration will be 8 minutes				
Practice 3	Junior TKM	All	12:50	Practice Duration will be 8 minutes				

13:00





Practice	Class	Group	Start time	Notes							
	Break 13:10 – 13:40										
Official Practice 4	Mini X30	All	13:40	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 4	Junior X30	9-48	13:50	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 4	Junior X30	50-91	14:00	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 4	Senior X30	All	14:10	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 4	IAME Cadet	All	14:20	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 4	Bambino	All	14:30	Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 4	Junior TKM	All	14:40	Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 4	TKM Extreme	All	14:50	Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 5	Mini X30	All	15:00	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 5	Junior X30	9-48	15:10	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 5	Junior X30	50-91	15:20	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 5	Senior X30	All	15:30	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 5	IAME Cadet	All	15:40	Official Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 5	Bambino	All	15:50	Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 5	Junior TKM	All	16:00	Practice Duration will be 8 minutes							
Practice 5	TKM Extreme	All	16:10	Practice Duration will be 8 minutes							
Official Practice 6	Mini X30	All	16:20	Last Official Practice will be 5 minutes							
Official Practice 6	Junior X30	9-48	16:28	Last Official Practice will be 5 minutes							
Official Practice 6	Junior X30	50-91	16:36	Last Official Practice will be 5 minutes							
Official Practice 6	Senior X30	All	16:44	Last Official Practice will be 5 minutes							
Official Practice 6	IAME Cadet	All	16:52	Last Official Practice will be 5 minutes							
Practice 6	Bambino	All	17:00	Last Practice will be 5 minutes							
Practice 6	Junior TKM	All	17:08	Last Practice will be 5 minutes							
Practice 6	TKM Extreme	All	17:16	Last Practice will be 5 minutes							





### Saturday

#### **Competitor Notes**

- The Fuel Station will be open on Saturday from 08:00am until 12:00 and again from 13:00 until 15:00 this will be the last chance of the event to collect Fuel.
- Tyre Collection for anyone not attending Friday practice will be 07:30am 09:00am
- Engine Sealing for TKM and IAME Cadet 8am 9am
- For all Classes, Transponders must be fitted from Warm up/Official practice onwards.

Warm Up/Official Practice	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm up	Mini X30	All	08:25	08:30	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 1	08:32	08:37	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 2	08:39	08:44	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Senior X30	All	08:46	08:51	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	IAME Cadet	All	08:53	08:58	Warm Up Duration 5 minutes
Official Practice 1	Bambino	All	09:00	09:05	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 1	Junior TKM	All	09:10	09:15	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 1	TKM Extreme	All	09:20	09:25	Official Practice Duration 8 minutes

Official Practice, Timed	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Qualifying, Heats						
Timed Qualifying	Mini X30	All	09:25	09:33	09:35	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	09:35	09:43	09:45	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	09:45	09:53	09:55	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	All	09:55	10:03	10:05	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	10:05	10:13	10:15	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Official Practice 2	Bambino	All	10:15	-	10:25	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 2	Junior TKM	All	10:25	-	10:35	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 2	TKM Extreme	All	10:35	-	10:45	Official Practice Duration 8 minutes
Race 1 Heat 1	Mini X30	All	10:45	10:53	10:55	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 2 Heat 1	Junior X30	ВvС	11:00	11:08	11:10	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 3 Heat 1	Senior X30	All	11:15	11:23	11:25	Heat Duration 8 minutes + 1 lap





Timed Qualifying, Heats and Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Time	Notes
Race 4 Heat 1	IAME Cadet	All	11:30	11:38	11:40	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 5 Heat 2	Junior X30	ΑvC	11:45	11:53	11:55	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Official Practice 3	Bambino	All	12:00	-	12:10	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 3	Junior TKM	All	12:10	-	12:20	Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 3	TKM Extreme	All	12:20	-	12:30	Official Practice Duration 8 minutes
Race 6 Heat 2	Senior X30	All	12:30	12:38	12:40	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 7 Heat 2	Mini X30	All	12:45	12:53	12:55	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 8 Heat 2	IAME Cadet	All	13:00	13:08	13:10	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 9 Heat 3	Junior X30	ΑvΒ	13:15	13:23	13:25	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Timed Qualifying	Bambino	All	13:30	13:38	13:40	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior TKM	All	13:40	13:48	13:50	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	TKM Extreme	All	13:50	13:58	14:00	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Race 10	Mini X30	Final 1	14:20	14:28	14:30	Final Duration 12 minutes + 1 lap
Race 11	IAME Cadet	Final 1	14:45	14:53	14:55	Final Duration 12 minutes + 1 lap
Race 12	Senior X30	Final 1	15:10	15:18	15:20	Final Duration 12 minutes + 1 lap
Race 13	Junior X30	Final 1	15:35	14:43	15:45	Final Duration 12 minutes + 1 lap
Race 14 Heat 1	Bambino	All	16:00	16:08	16:10	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 15 Heat 1	Junior TKM	All	16:15	16:23	16:25	Heat Duration 10 minutes + 1 lap
Race 16 Heat 1	TKM Extreme	All	16:30	16:38	16:40	Heat Duration 10 minutes + 1 lap

## Competitor Notes

- The Fuel Station will be open on Saturday from 08:00am until 12:00 and again from 13:00 until 15:00 this will be the last chance of the event to collect Fuel.
- Sunday Scrutineering For IAME Cadet & IAME X30 drivers, should you wish to change equipment for Sunday, please ensure you register your equipment for use on Sunday with the Chief Scrutineer before Timed Qualification on Sunday 25th October 09:15am
- Tyre collection for Sundays' race tyres (IAME) will be after the last final has finished **5pm until 6pm**
- There will be no Repechage for Junior X30 on Saturday or Sunday as per Championship Regulation 1.6.4.4





## Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm up	Mini X30	All	08:25	08:30	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 1	08:32	08:37	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 2	08:39	08:44	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Senior X30	All	08:46	08:51	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	IAME Cadet	All	08:53	08:58	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Bambino	All	09:00	09:05	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	Junior TKM	All	09:07	09:12	Warm Up Duration 5 minutes
Warm up	TKM Extreme	All	09:14	09:19	Warm Up Duration 5 minutes

Timed Qualifying & Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Mini X30	All	09:20	09:28	09:30	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	09:30	09:30	09:40	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	09:40	09:48	09:50	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	All	09:50	09:58	10:00	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	10:00	10:08	10:10	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Race 17 Heat 2	Bambino	All	10:10	10:18	10:20	Heat Duration 8 minutes + 1 Lap
Race 18 Heat 2	Junior TKM	All	10:25	10:33	10:35	Heat Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 19 Heat 2	TKM Extreme	All	10:40	10:48	10:50	Heat Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 20 Heat 4	Junior X30	ВvС	10:55	11:03	11:05	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 21 Heat 3	Senior X30	All	11:10	11:18	11:20	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 22 Heat 3	Mini X30	All	11:25	11:33	11:35	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 23 Heat 3	IAME Cadet	All	11:40	11:48	11:50	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 24	Junior TKM	Pre-Final	11:55	12:03	12:05	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 lap
Race 25	TKM Extreme	Pre-Final	12:15	12:23	12:25	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 lap





Heats & Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Time	Notes
Race 26 Heat 5	Junior X30	A v C	12:35	12:43	12:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 27 Heat 4	Senior X30	All	12:50	12:58	13:00	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 28 Heat 4	IAME Cadet	All	13:05	13:13	13:15	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 29 Heat 4	Mini X30	All	13:20	13:28	13:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 30	Bambino	Final	13:35	13:43	13:45	Final Duration 12 minutes + 1 Lap
Race 31 Heat 6	Junior X30	A v B	13:55	14:03	14:05	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 32	Junior TKM	Final	14:10	14:18	14:20	Final Duration 15 minutes + 1 Lap
Race 33	TKM Extreme	Final	14:40	14:48	14:50	Final Duration 15 minutes + 1 Lap
Race 34	Mini X30	Final 2	15:10	15:18	15:20	Final Duration 12 minutes + 1 Lap
Race 35	IAME Cadet	Final 2	15:35	15:43	15:45	Final Duration 12 minutes + 1 Lap
Race 36	Senior X30	Final 2	16:00	16:08	16:10	Final Duration 12 minutes + 1 Lap
Race 37	Junior X30	Final 2	16:25	16:33	16:35	Final Duration 12 minutes + 1 Lap

**Competitor Notes** 

• There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie & Top Privateer from each class. Drivers are required to attend wearing their race suit, Face Cover and bring their Helmets. The presentation will be live streamed.