



# Event 1 Official Timetable for IAME, Bambino & KZ2 Rowrah 14<sup>th</sup> - 16<sup>th</sup> August 2020

## Thursday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	Teams	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Parking of working vehicles	All	10:00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing	All			Please refer to the Final Instructions for online Signing on times.
on/Documentation				Passes for Drivers/Mechanics/Team Managers/Engine Builders will be issued from the
				Race Centre
Fuel Collection	All	15:00	18:00	Fuel to be collected from the Fuel Distribution point.
Slick & Wet Tyre Collection	All	15:00	18:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point.
				Tyres will be Barcode recorded at Collection. Please ensure you have all tyres registered
				at the Tyre Distribution point, including practice tyres

## Friday

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Online Signing	All	Opens Tuesday	18:00	Please refer to the Final Instructions for online Signing on times.
on/Documentation		11 <sup>th</sup> August at	Thursday 13th	Passes for Drivers/Mechanics/Team Managers/Engine Builders will be issued from the
		noon	August	Race Centre
Scrutineering	All	Opens Tuesday	09.45	Online Scrutineering must be completed before the commencement of Timed
		12 <sup>th</sup> August at	Saturday	Qualification at 09:45am on Saturday
		noon		
Drivers Briefing	All	View from	09:00	Email & on the British Kart Championship Website. All PG's & Team Managers must
		Tuesday 11 <sup>th</sup>		view
		August at noon		
Fuel Collection	All	08:00	12:30	
		13:30	18:00	
Slick & Wet Tyre Collection	All	08:00	10:00	All Tyres to be collected from the Tyre Distribution point. Tyres will be Barcoded at
				Collection





## **Friday Continued**

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Official Practice 1	Junior X30	9-44	09:00	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 2	Junior X30	47-98	09:10	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 1	Senior X30	1-37	09:20	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 2	Senior X30	41-96	09:30	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 1	IAME Cadet	All	09:40	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 1	Mini X30	All	09:50	Official Practice Duration will be 8 minutes
Practice 1	Bambino	All	10:00	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 1	KZ2	All	10:10	Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 3	Junior X30	9-44	10:20	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 4	Junior X30	47-98	10:30	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 3	Senior X30	1-37	10:40	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 4	Senior X30	41-96	10:50	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 2	IAME Cadet	All	11:00	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 2	Mini X30	All	11:10	Official Practice Duration will be 8 minutes
Practice 2	Bambino	All	11:20	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 2	KZ2	All	11:30	Practice Duration will be 8 minutes
			Transponders mus	st be fitted by 11:40
Official Practice 5	Junior X30	9-44	11:40	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 6	Junior X30	47-98	11:50	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 5	Senior X30	1-37	12:00	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 6	Senior X30	41-96	12:10	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official Practice 3	IAME Cadet	All	12:20	Official Practice Duration will be 8 minutes
Official practice 3	Mini X30	All	12:30	Official Practice Duration will be 8 minutes
Practice 3	Bambino	All	12:40	Practice Duration will be 8 minutes
Practice 3	KZ2	All	12:50	Practice Duration will be 8 minutes





## **Friday Continued**

Practice	Class	Group	Start time	Notes						
	Break 13:00 - 13:50									
Official Practice 7	Junior X30	9-44	13:50	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 8	Junior X30	47-98	14:00	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 7	Senior X30	1-37	14:10	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 8	Senior X30	41-96	14:20	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 4	IAME Cadet	All	14:30	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 4	Mini X30	All	14:40	Official Practice Duration will be 8 minutes						
Practice 4	Bambino	All	14:50	Practice Duration will be 8 minutes						
Practice 4	KZ2	All	15:00	Practice Duration will be 8 minutes						
Official Practice 9	Junior X30	9-44	15:10	The last practice session will be 12 minutes						
Official Practice 10	Junior X30	47-98	15:25	The last practice session will be 12 minutes						
Official Practice 9	Senior X30	1-37	15:40	The last practice session will be 12 minutes						
Official Practice 10	Senior X30	42-96	15:55	The last practice session will be 12 minutes						
Official Practice 5	IAME Cadet	All	16:10	The last practice session will be 12 minutes						
Official Practice 5	Mini X30	All	16:25	The last practice session will be 12 minutes						
Practice 5	Bambino	All	16:40	The last practice session will be 12 minutes						
Practice 5	KZ2	All	16:55	The last practice session will be 12 minutes						

### Saturday

## **Competitor Notes**

- The Fuel Station will be open on Saturday from 08:00am until 12:00 and again from 13:00 until 15:00 this will be the last chance of the event to collect Fuel.
- Tyre Collection for anyone not attending Friday practice will be 08:00am 09:00am





## **Saturday Continued**

Warm Up/Practice	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 1	08:55	09:00	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Junior X30	TQ Grp 2	09:00	09:05	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Senior X30	TQ Grp 1	09:05	09:10	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Senior X30	TQ Grp 2	09:10	09:15	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	IAME Cadet	All	09:15	09:20	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Mini X30	All	09:20	09:25	Warm Up Duration 3 Laps
Official Practice 1	Bambino	All	09:25	09:30	Bambino Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 1	KZ2	All	09:30	09:40	KZ2 Official Practice Duration 8 minutes

Official Practice, Timed Qualifying, Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes			
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	09:45	09:53	09:55	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	09:55	10:03	10:05	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Timed Qualifying	Senior X30	Group 1	10:05	10:13	10:15	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Timed Qualifying	Senior X30	Group 2	10:15	10:23	10:25	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Timed Qualifying	IAME Cadet	All	10:25	10:33	10:35	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Timed Qualifying	Mini X30	All	10:35	10:43	10:45	Timed Qualifying Duration 5 minutes			
Official Practice 2	Bambino	All	10:45	-	10:55	Bambino Official Practice Duration 8 minutes			
Official Practice 2	KZ2	All	10:55	-	11:05	KZ2 Official Practice Duration 8 minutes			
Race 1 Heat 1	Junior X30	BvC	11:05	11:13	11:15	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 2 Heat 1	Senior X30	BvC	11:20	11:28	11:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 3 Heat 1	IAME Cadet	All	11:35	11:43	11:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 4 Heat 1	Mini X30	All	11:50	11:58	12:00	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			
Break 12.15 – 13:00									
Race 5 Heat 2	Junior X30	ΑνC	12:50	12:58	13:00	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			
Race 6 Heat 2	Senior X30	ΑνC	13:05	13:13	13:15	Heat Duration 8 minutes + 1 lap			





#### Saturday continued

Timed Qualifying, Heats, Repechage & Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Time	Notes
Race 7 Heat 2	IAME Cadet	All	13:20	13:28	13:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 8 Heat 2	Mini X30	All	13:35	13:43	13:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Official Practice 3	Bambino	All	13:50	-	14:00	Bambino Official Practice Duration 8 minutes
Official Practice 3	KZ2	All	14:00	-	14:10	KZ2Official Practice Duration 8 minutes
Race 9 Heat 3	Junior X30	ΑvΒ	14:10	14:18	14:20	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 10 Heat 3	Senior X30	ΑvΒ	14:25	14:33	14:35	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Timed Qualifying	Bambino	All	14:40	14:48	14:50	Timed Qualifying duration 5 minutes
Timed Qualifying	KZ2	All	14:50	14:58	15:00	Timed Qualifying duration 5 minutes
Race 11	Junior X30	Repechage	15:20	15:28	15:30	Repechage Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 12	Senior X30	Repechage	15:35	15:43	15:45	Repechage Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 13 Heat 1	Bambino	All	15:50	15:58	16:00	Bambino heat Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 14 Heat 1	KZ2	All	16:05	16:13	16:15	KZ2 heat Duration 10 Minutes + 1 Lap
Race 15	IAME Cadet	Final 1	16:20	16:28	16:30	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 16	Mini X30	Final 1	16:40	16:48	16:50	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 17	Junior X30	Final 1	17:00	17:08	17:10	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 18	Senior X30	Final 1	17:20	17:28	17:30	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap

#### **Competitor Notes**

- The Fuel Station will be open on Saturday from 08:00am until 12:00 and again from 13:00 until 15:00 this will be the last chance of the event to collect Fuel.
- Sunday Scrutineering For IAME Cadet & IAME X30 drivers, should you wish to change equipment for Sunday, please ensure you register your equipment for use on Sunday with the Chief Scrutineer before Timed Qualification on Sunday 16<sup>th</sup> August 09:45am
- Tyre collection for Sundays' race tyres (IAME) will be after the last final has finished 6pm until 7pm





## Sunday

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm up	Junior X30	TQ Grp 1	08:55	09:00	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Junior X30	TQ Grp 2	09:00	09:05	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Senior X30	TQ Grp 1	09:05	09:10	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Senior X30	TQ Grp 2	09:10	09:15	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	IAME Cadet	All	09:15	09:20	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Mini X30	All	09:20	09:25	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	Bambino	All	09:25	09:30	Warm Up Duration 3 Laps
Warm up	KZ2	All	09:30	09:35	Warm Up Duration 3 Laps

Timed Qualifying, Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 1	09:35	09:43	09:45	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Junior X30	Group 2	09:45	09:53	09:55	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	Group 1	09:55	10:03	10:05	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Senior X30	Group 2	10:05	10:13	10:15	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	IAME Cadet	ALL	10:15	10:23	10:25	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Timed Qualifying	Mini X30	All	10:25	10:33	10:35	Timed Qualifying Duration 5 minutes
Race 19 Heat 2	Bambino	All	10:35	10:43	10:45	Bambino Heat Duration 10 Minutes + 1 Lap
Race 20 Heat 2	KZ2	All	10:50	10:58	11:00	KZ2 Heat Duration 10 Minutes + 1 Lap
Race 21 Heat 4	Junior X30	BvC	11:05	11:13	11:15	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 22 Heat 4	Senior X30	BvC	11:20	11:28	11:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 23 Heat 3	IAME Cadet	All	11:35	11:43	11:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 24 Heat 3	Mini X30	All	11:50	11:58	12:00	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 25	KZ2	Pre-Final	12:05	12:13	12:15	Pre-Final Duration 12 minutes + 1 lap

Break 12:35 - 13:15





#### **Sunday Continued**

Heats, Repechage & Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Time	Notes
Race 26 Heat 5	Junior X30	AvC	13:05	13:13	13:15	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 27 Heat 5	Senior X30	AvC	13:20	13:28	13:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 28 Heat 4	IAME Cadet	All	13:35	13:43	13:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 29 Heat 4	Mini X30	All	13:50	13:58	14:00	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 30 Heat 6	Junior X30	ΑvΒ	14:20	14:28	14:30	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 31 Heat 6	Senior X30	ΑvΒ	14:35	14:43	14:45	Heat Duration 8 minutes + 1 lap
Race 32	Bambino	Final	14:50	14:58	15:00	Bambino Final Duration 15 minutes + 1 Lap
Race 33	Junior X30	Repechage	15:15	15:23	15:25	Repechage Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 34	Senior X30	Repechage	15:30	15:38	15:40	Repechage Duration 10 minutes + 1 Lap
Race 35	KZ2	Final	15:45	15:53	15:55	KZ2 Final Duration 15 Minutes + 1 Lap
Race 36	IAME Cadet	Final 2	16:10	16:18	16:20	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 37	Mini X30	Final 2	16:30	16:38	16:40	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 38	Junior X30	Final 2	16:50	16:58	17:00	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap
Race 39	Senior X30	Final 2	17:10	17:18	17:20	Final Duration 12 Minutes + 1 Lap

### **Competitor Notes**

- There will be an Award Ceremony at the Race Centre after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class along with the top Rookie from each class. Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.
- The top 3 Drivers in each class are also required to attend the Press Conference in the Race Centre after the Award Ceremony.